Tutireceptek.hu fejléc

Vineta avagy erdélyi padlizsánkrém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
személyenként 2 darab érett padlizsán,2 közepes fej vöröshagyma, kevés ecet vagy citromlé, só, őrölt bors, saját készítésű vagy vásárolt majonéz

Elkészítés:
A padlizsánt vaslapon megsütöd, úgy hogy közben 3x megforgatod. Mind a négy oldala szenesre kell süljön. Még melegen lehúzod a héját, és a belsejét egy műanyag szűrőbe teszed, hogy a keserű leve kicsorogjon. Mikor kicsorgott, fakanállal vagy fakéssel vágódeszkán apróra vágod. Egy kevés ecetet vagy citromot keversz bele, hogy ne barnuljon meg. Belereszeled a hagymát úgy hogy a leve is belecsorogjon. Sóval, borssal fűszerezed, majd a végén belekevered a majonézt.Legalább egy órán át hagyod hűlni a hűtőben, majd kenyérre kenve eheted paradicsommal vagy paprikával.

Tanácsok:
Érdemes beszerezni egy vaslapot, és azon sütni, mert csak akkor lesz igazi füstös íze a padlizsánnak. A levét mindenképpen csorgasd le. Ne turmixold a belsejét, mert akkor bébiétel állagú lesz. A hagymát Erdélyben soha nem párolják meg, így lesz pikáns íze a krémnek. A házi majonéz a legjobb, ettől lesz jó zsíros színe a padlizsánkrémnek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bambuc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi szász torta » Padlizsánkrém másként » Erdélyi tormamártás » Padlizsánkrém:
» Erdélyi rakott pogácsa » Kocsonya erdélyi módra » Diétás padlizsánkrém » Avokádós padlizsánkrém
» Erdélyi szász mézes tészta » Kátya féle Padlizsánkrém » Erdélyi aprópecsenye » Erdélyi töltött paprika
» Hagyományos padlizsánkrém » Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi hagymás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.