| Erdélyi rakottkáposzta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1kg 20dkg darált sertéshús 2 csésze rizs 2db fél literes tejföl 20dkg füstölt császárszalonna (nyers) fél kg füstölt száraz kolbász fűszerek savanyúkáposzta Elkészítés: A darálthúsból pörköltet főzünk, a riszet enyhén sós vízben megfőzzük, hidegvízbe tesszük és leszűrjük.A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük.Mielőtt kész van, hozzáadjuk a kolbászt a szalonnához. Összerakás: A tepsi aljára 1réteg savanyúkáposzta, rá a sültszalonna és a kolbász, rá a tejföl, arra a savanyúkáposzta, majd a főzött rizs, arra a pörkölt, majd ismét 1 réteg savanyúkáposzta, és a tetejére az összes tejföl. Sütőben lassú tűzön fél óráig sütjük, kb 170 fokon. Tanácsok: A tetejére egy kis reszelt sajt kis kerülhet, úgy mégjobban megdobja az ízét;) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: szilviy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |