| Kátya féle Padlizsánkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 2 padlizsán 4 kaliforniai paprika (akár vegyesn más-más színű is lehet) 2 nagy fej hagyma 1 leveskocka 2 babérlevél törött bors fél fej fokhagyma átnyomva Erős Pista ha valaki szereti a csípőset 2 dl paszírozott paradicsom (bolti dobozos tökéletesen megfelel) 1 ek cukor 4 ek balzsamecet vagy bármilyen borecet só olivaolaj Elkészítés: A paprikát, padlizsánt addig sütöd amíg össze nem esik, vagy nagy barna foltok nem lesznek a paprikán. A forró zöldségeket lefedett edénybe kell langyosra hűteni. Így könnyebben meg lehet majd hámozni és a magok is könnyen kijönnek. Ezután késsel jó apróra, szinte pépesre vágod. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítod az olajon, majd jöhet rá a pépesített sült egyveleg, a fűszerek, leveskocka és a paradicsom. 20 perc alatt alacsony lángon fedő alatt megfőzzöd. Jöhet hozzá az ecet és a cukor. 2 perc a tűzön és kész is van. Hűtőbe sokáig eláll, de ha valaki szeretné eltenni télre akkor egy kis tartósítószert kell belekeverni és száraz dunsztba rakni. Tanácsok: Nálunk hamar elfogy. Kenyérre, sült hús mellé nagyon finom. Az egyik büszkeségem ez a recept, jó pár év alatt fejlesztettem idáig, mindig került hozzá valami. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |