Tutireceptek.hu fejléc

Kátya féle Padlizsánkrém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 padlizsán
4 kaliforniai paprika (akár vegyesn más-más színű is lehet)
2 nagy fej hagyma
1 leveskocka
2 babérlevél
törött bors
fél fej fokhagyma átnyomva
Erős Pista ha valaki szereti a csípőset
2 dl paszírozott paradicsom (bolti dobozos tökéletesen megfelel)
1 ek cukor
4 ek balzsamecet vagy bármilyen borecet

olivaolaj

Elkészítés:
A paprikát, padlizsánt addig sütöd amíg össze nem esik, vagy nagy barna foltok nem lesznek a paprikán. A forró zöldségeket lefedett edénybe kell langyosra hűteni. Így könnyebben meg lehet majd hámozni és a magok is könnyen kijönnek. Ezután késsel jó apróra, szinte pépesre vágod.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítod az olajon, majd jöhet rá a pépesített sült egyveleg, a fűszerek, leveskocka és a paradicsom. 20 perc alatt alacsony lángon fedő alatt megfőzzöd. Jöhet hozzá az ecet és a cukor. 2 perc a tűzön és kész is van. Hűtőbe sokáig eláll, de ha valaki szeretné eltenni télre akkor egy kis tartósítószert kell belekeverni és száraz dunsztba rakni.

Tanácsok:
Nálunk hamar elfogy. Kenyérre, sült hús mellé nagyon finom.
Az egyik büszkeségem ez a recept, jó pár év alatt fejlesztettem idáig, mindig került hozzá valami.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almáslepény a'la Kátya » Finom padlizsánkrém » Padlizsánkrém másként » Arab padlizsánkrém
» Juhtúrós padlizsánkrém » Szudáni padlizsánkrém » Padlizsánkrémleves májjal » Avokádós padlizsánkrém
» Padlizsánkrém kimélő » Padlizsánkrém juhsajttal » Hagyományos padlizsánkrém » Tojáskrém a'la Kátya
» Meleg Padlizsánkrém » Erdélyi padlizsánkrém » Padlizsánkrém: » Padlizsánkrém piritóssal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.