Tutireceptek.hu fejléc

Vincellér pecsenye diszkoszban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
600 g sertés tarja
100 g húsos füstölt szalonna
80 g vöröshagyma
15 g fokhagyma
50 g zöldpaprika
150 g laska gomba
500 g burgonya
olaj
ízlés szerint:

bors
mustár
kakukkfű.

Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, nagy cikkekre, míg a vöröshagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A leszeletelt sertéstarját mustárral vékonyan bekenjük. Borsozzuk, sózzuk, kakukkfűvel meghintjük. A diszkoszt alumínium fóliával kibéleljük. A leszeletelt vöröshagyma karikák felét a diszkoszba tesszük. Erre kerül a cikkekre vágott burgonya, a metéltre vágott füstölt szalonna, a laskagomba és a bepácolt sertés tarja. Beborítjuk hagymakarikákkal, cikk zöldpaprikával és a füstölt szalonna csíkokkal. Olajjal meglocsoljuk, és még meghintjük a fűszerekkel. Lezárjuk a diszkoszt és hamvadó venyige parázsba tesszük. Körülbelül fél óra alatt elkészül ez a fenséges pecsenye. Friss salátával, rozs cipóval tálalva, gyöngyöző borocskával az igazi. Ha nem tudjuk mindezt szabadban elkészíteni, sütőben is elkészíthető. A diszkoszt mindig az asztalon, közvetlenül fogyasztás előtt nyissuk ki. Az illatfelhő lenyűgöző élményt nyújt.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott szűzpecsenye » Nyugdijas pecsenye » Bajor szűzpecsenye » Déli pecsenye
» Tolnai sváb pecsenye » Beregi szűzpecsenye » Erdélyi aprópecsenye » Pecsenye jóasszony módon
» Szüreti vincellér tokány. » Vincellér fejessaláta » Bassói aprópecsenye » Zöldbabos aprópecsenye
» Rakott pecsenye » Galyasági pecsenye » Nagyidai cigánypecsenye » Szűzpecsenye töltve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.