| Pecsenye jóasszony módon receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéstarja 4 gerezd fokhagyma 4 nagy fej vöröshagyma só, bors 2 evőkanál liszt 2 evőkanál mustár 2 dl kókuszolaj 8 burgonya Elkészítés: A felszeletelt tarját kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, majd vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy összeérjen. A hagymát karikára vágjuk és olajon halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, félretesszük. A hússzeletek mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a húst, vele egy időben egy másik edényben odarakjuk sülni a nagyobb cikkekre vágott krumplit is, így az a hússal egy időben fog elkészülni. Sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlő segítségével távolítsuk el a felesleges olajat. Tálaláshoz egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk a kisült hagymakarikákkal. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |