| Nagyidai cigánypecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja 3 dl tej 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál finomliszt 1 kávéskanál pirospaprika 4 szelet füstölt szalonna só Elkészítés: A tejet felforraljuk egy csapott evőkanál sóval, zúzott fokhagymával és kihűtjük, beletesszük a gyengén kivert tartja szeleteket, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk. Másnap a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, megsütjük, félretesszük. A lisztet elkeverjük pirospaprikával, megforgatjuk benne a lecsepegtetett hússzeleteket és mindkét oldalát jól átsütjük a szalonna zsírjában. Tetején elhelyezzük a sült szalonnát (kakastaréjt) és burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |