Tutireceptek.hu fejléc

Nagyidai cigánypecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
4 szelet füstölt szalonna


Elkészítés:
A tejet felforraljuk egy csapott evőkanál sóval, zúzott fokhagymával és kihűtjük, beletesszük a gyengén kivert tartja szeleteket, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
Másnap a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, megsütjük, félretesszük.
A lisztet elkeverjük pirospaprikával, megforgatjuk benne a lecsepegtetett hússzeleteket és mindkét oldalát jól átsütjük a szalonna zsírjában. Tetején elhelyezzük a sült szalonnát (kakastaréjt) és burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánypecsenye II. » Cigánypecsenye » Ors-féle cigánypecsenye » Cigánypecsenye tarjából
» Cigánypecsenye roston » Nagyidai cigánypörkölt » Cigánypecsenye másképp » Anna Fasírtja
» Rozmaringos sült tarja » Töltött sertésborda » Petrezselymes csirkemell » Tojásos-kapros csirkemell
» Kifti » Wellington csirke » Töltött nyúl » Csirkemáj római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.