| Tolnai sváb pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg. sertéshús, 6 dl. húsleves (lehet erőleves kockából is), fél dl. olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál paradicsompüré, 5-6 evőkanál liszt, só. Elkészítés: A fokhagymát összezúzzuk és a főzött húslevesbe (vagy a leveskockából készülőbe) tesszük és felforraljuk. A húst szeletekre vágjuk,mindkét oldalát kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és lisztben megforgatjuk.Forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk fehéredésig, majd kiszedve lábosba rakjuk és felöntjük a fokhagymás húslével. Kevés levet kivéve elkeverjük a paradicsompürét és a léhez adjuk. Lassú tűzön készre főzzük, közben igyekezzünk, hogy a leve szószosra sikerüljön. Sült hasábburgonyával, friss salátával kínáljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |