| Szüreti vincellér tokány. receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg. sertéstarja, 15 dkg. füstölt húsos szalonna, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10-15 dkg. kimagozott fehér szőlő, 15 - 20 dkg. erdei gomba ( csiperke), só, l kiskanál őrölt fekete bors, 3 dl. fehér bor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl. tejfel Elkészítés: Az ételt bográcsban is készíthetjük. A füstölt szalonnát apróbb kockákra vágjuk, lassú tűzön zsírját kiolvasztjuk és ebben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk.Ha a hagyma aranysárga bele tesszük a zúzott fokhagymát is, a ceruza vékonyságúra, csíkokra vágott hússal együtt. Ízesítjük sóval, őrölt fehér borssal és jól átkeverjük, pirítjuk. Ha levet engedett rádobjuk a kimagozott szőlőt és a vékonyan felszeletelt gombát. Pár perc mulva kevés fehér bort öntünk alá, és puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte mindíg a borral pótoljuk. Ha kész a végén kevés tejföllel átforraljuk. Köretnek galuskát kínáljunk, külön csészében hideg tejföllel. Tanácsok: Vegyes erdei gombát is használhatunk, de a legjobb a sárga rókagomba, a lila pereszke, a szürke tölcsérgomba és a tinóru. Ha ezek nincsenek használjunk csiperke gombát. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |