| Vincellér fejessaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 savanykás alma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg szőlőszem, 1 citrom leve, 2 dkg dióbél, 3 evőkanál olivaolaj, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 evőkanál szardellapaszta, 2 szál tárkonylevél. Elkészítés: A salátát megtisztítom, leveleire szedem és eltépkedem. A paradicsomot cikkekre vágom, az almát kockákra vágom és meglocsolom a citromlével (ne barnuljon meg). A szőlőt leszemezem. Az eddigi hozzávalókat hűtőbe teszem. A citromléből, apróra vágott petrezselyemből, tárkonyból és mézből és olajból egy dresszinget keverek. Tálaláskor a behűtött zöldségeket lazán összekeverem az öntettel és megszórom a darált dióval. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |