Tutireceptek.hu fejléc

Vincellér fejessaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 fej saláta,
1 savanykás alma,
10 dkg paradicsom,
15 dkg szőlőszem,
1 citrom leve,
2 dkg dióbél,
3 evőkanál olivaolaj,
1 evőkanál méz,
2 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
1 evőkanál szardellapaszta,
2 szál tárkonylevél.

Elkészítés:
A salátát megtisztítom, leveleire szedem és eltépkedem.
A paradicsomot cikkekre vágom, az almát kockákra vágom és meglocsolom a citromlével (ne barnuljon meg).
A szőlőt leszemezem.
Az eddigi hozzávalókat hűtőbe teszem.
A citromléből, apróra vágott petrezselyemből, tárkonyból és mézből és olajból egy dresszinget keverek.
Tálaláskor a behűtött zöldségeket lazán összekeverem az öntettel és megszórom a darált dióval.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás-répás fejessaláta » Szüreti vincellér tokány. » Salátaöntet fejessalátára » Petrezselymes fejessaláta
» Fejessaláta-főzelék » Vincellér máj » Mediterrán salátatál » Csirkemájas saláta
» Orosz burgonyasaláta » Sárgadinnye saláta » Sonkás camembert saláta » Saláta koktélrákkal
» Kubai saláta » Tzatziki öntet » Kefíres reteksaláta » Vitaminsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.