| Veronai Húsgombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg burgonya 15 dkg veronai (Vagy más szalámi) 8 dkg vaj 2 tojás 12 dkg liszt 6 dkg zsemlemorzsa só bors petrezselyem Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük majd szitán áttörjük. A szalámit kis apró kockára vágjuk,2 dkg vajban a finomra vágott petrezselyemmel és borssal átforrósítjuk. A ki hűlt áttört burgonyához hozzákeverjük a két tojást,és a lisztet és a szalámit, kisebb gombócókat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A leszűrt gombócokat pirított zsemlemorzsában meg hempergetjük,. Fejes vagy uborkasalátával forrón tálaljuk. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |