| Hagymás húsgombócleves receptLevesek Hozzávalók: 3 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 szál póréhagyma só 1 dl fehérbor 1 ek. liszt 0,5 dl olaj 3 szál friss bazsalikom 1 leveskocka A gombóchoz: 50 dkg darált hús 2 tojás 2 áztatott, kinyomott zsemle só őrölt fehér bors 1 ek. finomra vágott petrezselyem Elkészítés: A megtisztított hagymát félkarikákra vágjuk, és forró olajon üvegesre piritjuk. Amikor megpirul, megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát. Felöntjük két és fél liter vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát. Közben, amíg nem forr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a tojással, az áztatott, kinyomott zsemlével, sóval, borssal és az összevágott petrezselyemmel. Amikor forr a leves, beleszórjuk a fél karikákra vágott, tisztított póréhagymát, és beleszaggatjuk a kis húsgombócokat. Kíméletesen 20 percig főzzük még, közben beleöntjük a kevéske fehérbort és beleszórjuk az összevágott bazsalikomot. Amikor megfőtt a gombóc, tálaljuk. Ha valaki szereti, tálalás előtt önthet a levesbe 1-2 dl tejszínt is. Tanácsok: Hidegben nincs is jobb, mint egy meleg leves. Ez dupla adag (8 személyre), így a felét mélyhűtőben le is lehet fagyasztani. 1 adag: 340 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |