| Húsgombóc kicsit másképpen receptHúsételek Hozzávalók: 2 db zsemle 50 dkg darált sertéshús 2 tojás 1 dl tejszín 1 dl vörösbor 1 csapott evőkanál ételízesítőpor 2 gerezd fokhagyma fél citrom leve fél mokkáskanál őröltbors késhegynyi őrölt gyömbér kb 5 evőkanál zsemlemorzsa sütéshez olaj Elkészítés: A zsemlét félcentis darabokra vágjuk ,majd a hússal meg a tojásokkal összedolgozzuk.A tejszínt és a bort hozzáadjuk,az ételízesítővel,a fokhagymával,a citrom levével ízesítjük,a borsal meg a gyömbérrel fűszerezzük.5 perc alatt jól összedolgozzuk,majd a masszából nedves kézzel 3-4 cm-es golyókat formálunk.Darabonként zsemlemorzsába forgatjuk,és nem túl forró olajban /7-8 perc/ megsütjük.Papírtörlőre szedve leitajuk róla a felesleges olajat. Köret lehet:rizs,főzelék,burgonya,vagy csak zöldséggel kínálni Tanácsok: Nagy előnye,hogy már előző nap el lehet készíteni, puha roppanós marad ! Vagy valamilyen mulatságnál sörkorcsolyaként kínálni. Jó szolgálatot tesz az italtól megviselt gyomor megnyugtatására is. A receptet beküldte: roxford Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |