| Königsbergi húsgombóc receptEgytálételek Hozzávalók: 1/2 kg sertéshús 1/2 kg borjúhús zsemle, beáztatva 2 tojás 1 fej hagyma só bors szardellapaszta vaj fehérbor húsleves tejföl 2 tojássárgája 1 ek. kapribogyó citromlé Elkészítés: A felaprózott hagymát megpirítjuk, majd összekeverjük a húsokkal, a zsemlével, a tojással és a pasztával. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat csinálunk belőle. Világos vajas rántást csinálunk egy lábosba, kevés borral és levessel felöntjük, majd ebben készre pároljuk a gombócokat. A főzőlevet a tojásos tejföllel besűrűsítjük, hozzákeverjük a kapribogyót és a citromlevet, majd visszatesszük a gombócokat. Újra felmelegítjük, és már kínálhatjuk is. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |