| Zöldségleves húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyem, 1 fej karalábé, 5 dkg zeller , 1 kis fej vöröshagyma , 1 gerezd fokhagyma, 1-2 db burgonya, zöldpetrezselyem, 1 kanál olaj, só, bors . A húsgombóchoz 25 dkg hús (akármilyen maradék húsból), fél zsemle , 1 db tojás, só , bors, pici vöröshagyma . Elkészítés: A répát, petrezselymet, karalábét apróra vágjuk, az olajon halványra pirítjuk. Felengedjük kellő mennyiségű meleg vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott zellert, a reszelt vöröshagymát, a törött fokhagymát és zöldpetrezselymet, 1-2 db egész burgonyát. Sózzuk, pici borsot teszünk bele. Mikor majdnem megfőtt, belefőzzük a húsgombócot. Amikor elkészült az egész burgonyákat kivesszük a levesből.A húsgombóc készítése A zsemlét beáztatjuk, a húst megdaráljuk. A darált húst, a jól kicsavart zsemlét, a tojást, sót, borsot és a reszelt vöröshagymát zsírban fedő alatt megpároljuk, jól összekeverjük. Lisztezett kézzel kis gombócokat készítünk. Belerakjuk egyszerre a lassan fövő levesbe és továbbra is, lassan főzzük, hogy szét ne essenek a gombócok. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |