Tutireceptek.hu fejléc

Velencei kacsamáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagy fej hagyma
15 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1 púpos evőkanál morzsolt zsálya
5 dkg mazsola
50 dkg kacsamáj
3 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:
Az olaj felét felforrósítjuk, rádobjuk a hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zsályával s fakanállal jól átforgatjuk. Lefedve mérsékelt lángon 20 perc alatt puhára pároljuk, menet közben egyszer-kétszer megkeverve.
A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk, s lehúzzuk a tűzről. A májat kétujjnyi csíkokra vágjuk, elkezdjük kisütni egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőben. Összeolvasztjuk a maradék vajat és olajat, majd kb. 5 perc alatt megsütjük rajta a májcsíkokat. Néha megkeverjük, de túl sokszor nem szabad, mert esetleg szétesnek. Jobb megoldás, ha inkább rázogatjuk a serpenyőt.
Amikor a máj megsült, hozzáadjuk a mazsolát, erősítünk a lángon, és a serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet. Ha abbahagyta a sistergést, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük a májat, majd a tűzről lehúzva lefedjük, hogy ne hűljön ki.
Tálalás előtt a megpuhult hagymát fedő nélkül pár perc alatt erős lángon aranybarnára pirítjuk, rápúpozzuk a májra.

Tanácsok:
Köretnek polenta illik hozzá, de friss kenyér is kiváló kísérő lehet.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Velencei lasagne » Lecsós pecsenyekacsamáj » Kacsamáj aszpikban » Velencei tésztafánk
» Hagymás kacsamáj » Hagymán sült kacsamáj » Pecsenyekacsamáj » Kacsamáj leves
» Kacsamáj roueni mártáson » Mustáros kacsamáj » Ahogy én készítem a nyulat » Sajtos rántott nyúlcomb
» Mustáros csirkecomb » Diétás vadas csirke » Csirkés zöldségtál » Belgrádi tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.