| Velencei lasagne receptEgytálételek Hozzávalók: 10 dkg darált hús, 2 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1 zeller, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 kis ág rozmaring, petrezselyem, só, bors, 6-8 palacsinta. Elkészítés: Az olajban nagy lángon megpirítjuk a húst, a reszelt hagymát, majd a reszelt zellert, a reszelt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután tesszük bele a paradicsompürét, sót, borsot, az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az apróra vágott petrezselymet, és lefedve, kis lángon legalább 1 óra hosszat pároljuk. Addig megsütjük a palacsintát, és megreszeljük a sajtot. Lapos kerek tálra tesszünk egy palacsintát, és megkenjük a húsos mártással, meghintjük reszelt sajttal, majd ismét egy palacsinta következik, és így folytatjuk minden palacsintát megkenve, meghintve, végül az utolsó palacsintát megöntözzük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk. Tanácsok: orrás: A Drótpostagalamb recepttára 98. könyv A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |