| Csirkés zöldségtál receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemell 60-60dk padlizsán burgonya paradicsom 30dk zöldpaprika 1 fej vöröshagyma 20dk reszelt sajt liszt zsemlemorzsa só bors kakukkfű olaj Elkészítés: A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük.A csontról lefejtett húst 2 apróra vágott zöldpaprikával és 2 meghámozott paradicsommal ledaráljuk. Egy evőkanál olajon finomra vágott hagymával, kevés vízzel puhára pároljuk, közben ízlés szerint fűszerezzük, és gyakran kevergetjük, hogy ne álljon össze. A padlizsánt ujjnyi vastagon felkarikézzuk, kevés sóval elkevert lisztbe beforgatjuk és olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.A főtt krumplit meghámozzuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintünk, majd belerétegezzük a karikákra vágott burgonyát, a húst a padlizsánt és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg ráolvad a sajt. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |