Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés zöldségtál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemell
60-60dk padlizsán
burgonya
paradicsom
30dk zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
20dk reszelt sajt
liszt
zsemlemorzsa

bors
kakukkfű
olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük.A csontról lefejtett húst 2 apróra vágott zöldpaprikával és 2 meghámozott paradicsommal ledaráljuk. Egy evőkanál olajon finomra vágott hagymával, kevés vízzel puhára pároljuk, közben ízlés szerint fűszerezzük, és gyakran kevergetjük, hogy ne álljon össze. A padlizsánt ujjnyi vastagon felkarikézzuk, kevés sóval elkevert lisztbe beforgatjuk és olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.A főtt krumplit meghámozzuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, zsemlemorzsával meghintünk, majd belerétegezzük a karikákra vágott burgonyát, a húst a padlizsánt és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Ízlés szerint fűszerezzük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg ráolvad a sajt.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés rizssaláta » Csirkés spagettisaláta » Csirkés karfiol » Csirkés csupor
» Csirkés-gombás palacsinta » Csirkés zöldsaláta » Csirkés enchilada » Párolt zöldségtál
» Csirkesaláta / NoSalty » Sonkás csirkeszelet » Csirkés tésztasaláta » Tepsis csirkés csusza
» Tejfölös csirkeszelet » Csirkés rakott burgonya » Karfiolos-csirkés egytál » Csirkés penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.