Tutireceptek.hu fejléc

Vágott vegyes savanyúság (csalamádé) recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg uborka
1 kg vöröshagyma
1 kg zöldpaprika (néhány csípős is lehet, ha szeretitek)
1 kg zöld paradicsom
2 kg fejes káposzta


4 dl 10%-os ecet
30 dkg cukor
10 dkg só
1 kávéskanál borkén
1 kávéskanál szalicil

Elkészítés:
A zöldségeket uborkareszelőn lereszeljük, hogy szép vékony, egyenletes szeletek legyenek. (Az uborkát hámozatlanul!). Összekeverjük az ízesítőkkel, 1 napig állni hagyjuk, másnap üvegekbe töltjük, és máris mehet a kamrapolcra. Nagyon finom, hiszen a zöldségek a saját levükben érnek össze.

Tanácsok:
Mindenképpen téli káposztát kell hozzá vásárolni, ugyanis a nyári nagyon megpuhul és nem olyan elálló.
1-2 csípős paprikától ekkora mennyiség nem lesz nagyon csípős, csak kellemesebb ízű.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyári vegyes saláta » Savanyúság hidegen! » Vegyes, joghurtos saláta. » Csőben sült vegyes zöldség
» Aszpikos vegyes zöldség » Vegyes gyümölcsleves » Vegyes grill » Vágott, vegyes savanyúság
» Feta sajtos vegyessaláta » Hideg vegyes gyümölcsleves » Vegyessaláta köményesen » Csalamádé
» Vödrös savanyúság » Vegyes savanyúság télre » Indiai vegyes saláta » Savanyúság télire


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.