Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes gyümölcsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kb. 2,5 literhez:
1,3 kg tisztított vegyes gyümölcs tetszés szerint darabolva (csereszenye, meggy, sárgabarack, őszibarack, alma, egres, körte, stb. –
az idénynek megfelelően)
kb. 1 liter víz
csipet só
2 dl tejszín vagy tejföl
1 evőkanál liszt (rizsliszt)
5-6 evőkanál cukor (édesítővel lehet keverni)
5 db szegfűszeg
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
3-4 citromhéj darabka (zöldségtisztítóval lehántva)
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál rumaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a cukrot és a lisztet simára keverem. Amint felforrt a leves, a tejszínes habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverek (hőkiegyenlítés - a tejfölnél fontosabb!), majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntöm. Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzöm, majd többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva mielőbb lehűtöm. Hűtés közben adom hozzá a citromlevet, a rumaromát és esetleg még cukrot. Hűtőben érlelem a tálalásig.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus vegyes saláta » Olcsó gyümölcsleves » Villám gyümölcsleves » Vegyes zöldköret fóliában
» Vegyes-gyümölcstorta » Szilvás vegyes saláta » Sajtos vegyes zöldség » Vegyes gombasaláta télire
» Vegyes sült zöldségek » Vegyes nyári saláta » Részeges gyümölcsleves » Vegyes leves
» Feta sajtos vegyessaláta » Diós vegyes saláta » Gombás vegyessaláta » Csőben sült vegyes zöldség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.