| Savanyúság télire receptHozzávalók: 5 liter víz 7,5 dl 20%-os ecet 1 kg cukor 5 evőkanál só 2 púpos kávéskanál borkénpor 1 kávéskanál nátrium-benzoát bármilyen zöldség fele uborka,kaposzta,zöld paradicsom,hagyma,paprika,stb. Elkészítés: Az összes hozzávalót egy nagy fazékba öntjük és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik minden hozzávaló. Utána flakonokba töltjük, rátekerjük a kupakot és felhasználásig a spájzba tároljuk. Mivel az apró uborkát szeretjük egyszerre csak 1-2 üvegre való van. Megmosom az ubikat, tiszta üvegbe fűszereket rakok, bele az ubi, ráöntöm a kész levet, lezárom és mehet a polcra! Csalamádénál lereszeltem minden hozzávalót, kevés egész köményt kevertem hozzá, belenyomkodtam a tiszta üvegekbe, felöntöttem a lével, lezártam és ment a polcra! Ez a lé kb. 25 üveg csalamádéhoz elég! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |