| Vegyes, joghurtos saláta. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Fél-fél fejes és fodros saláta 2 paradicsom 1 piros szinű paprika fél uborka 1 fej vöröshagyma 4 főtt burgonya 12 kimagvazott olajbogyó 2 dkg fenyőmag A szószhoz 4 dl joghurt 2 evőkanál ecet 3 evőkanál olaj 1 evőkanál,apróra vágott korianderlevél őrölt bors só Elkészítés: A salátákat megmossuk, lecsöpögtetjük,apróra tépkedjük és salátástálba szórjuk.A zöldségeket, a burgonyákat és az olajbogyókat felkarikázzuk. Minden hozzávalót összekeverünk.A fenyőmagot ,teflon edényben megpirítjuk.A szószhoz a joghurtot simára keverjük az ecettel,az olajjal ,a korianderrel,és sóval,borsal ízesítjük.Ezzel a salátát meglocsoljuk, a fenyőmaggal megszórjuk,összekeverjük, és rögtön tálaljuk. Tanácsok: Vegetáriánusok,tofuval gazdagíthatják. Grillezett húsok, kolbászok mellé kitűnő. Elkészítési idő: 15 perc Kalóriatartalom: 254 kcal A receptet beküldte: Wndy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |