| Csőben sült vegyes zöldség receptKöretek Hozzávalók: 2 piros színű paprika 2 kisebb cukkini 2 paradicsom 1 fej vöröshagyma 10 dkg kecskesajt 8 evőkanál olívaolaj 1 kávéskanál friss kakukkfű 2 kávéskanál csípős pirospaprika őrölt bors só Elkészítés: A paprikákat kimagozzuk, csíkokra vágjuk, a cukkinikat félbevágjuk és felszeleteljük, a paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, a sajtot kockákra vágjuk. Serpenyőben, 1 evőkanál forró olajban 3 percig pirítjuk a paprikacsíkokat, majd kiszedjük, és félretesszük. A maradék zsiradékot 2 evőkanál olajjal kiegészítjük, és 5 percig pirítjuk benne a cukkinit, majd azt is félretesszük. A helyére szórjuk a finomra vágott hagymát, teszünk hozzá még 2 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomkarikákat, a finomra vágott kakukkfüvet, 1 kávéskanál pirospaprikát, és 10 percig kislángon pároljuk, majd sütőtálba öntjük. Váltakozva rárakjuk a paprikát és a cukkinit, befedjük a sajtkockákkal, megszórjuk a maradék pirospaprikával, meglocsoljuk a maradék olajjal, és 10 percre forró sütőbe toljuk. Roston sült sertés-, marha- és szárnyashúsokhoz kínáljuk, olivás kenyeret is adhatunk mellé. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 330 kcal A receptet beküldte: nyusz-musz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |