| Vegyes savanyúság télre receptHozzávalók: 3 - 3 kg. fejes káposzta, zöldpaprika, 2-2 kg. uborka és vöröshagyma,1 kg. sárgarépa ( elmaradhat, ha nem szeretjük), 4-5 db. hegyes erős paprika. 1,5 kg. kristálycukor, 1 csomag Na benzoát, 1 evőkanál borkénpor, 20 dkg. tengeri só, 1,3 liter 20%-os ételecet Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk és darabolásra előkészítjük.A fejes káposztát, az uborkát és a vöröshagymát egyenletesen vékonyan felszeleteljük.A zöldpaprikát és sárgarépát vastagabb szeletekre daraboljuk. Nagyobb edény aljára kevés sót szórunk, majd rétegezve belerakjuk a zöld féléket, közben sóval, kristálycukorral megszórjuk, ecettel meglocsoljuk. Legalább 24 órán keresztül többször átkeverjük, mindaddig, amíg levet ereszt. Csavaros üvegekbe rakjuk, lapkával lezárjuk és hűvös helyen tároljuk. Kiváló ízű, nagyon finom, ropogós téli savanyúság. Tanácsok: Van, aki zöld paradicsomot is ad hozzá, amit szintén vékonyra szeletelünk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |