| Vágott, vegyes savanyúság receptHozzávalók: 3-3,5 kg téli káposzta 1 kg fehér paprika (még zöld állapotú) 1 kg uborka 1/2 kg hagyma 1-2 db csipős zöld paprika (el is maradhat) 9 dkg só 25 dkg kristálycukor 2,5 dl 20 %-os ecet (10 %-osból a duplája) 1 mokkáskanál szalicil 1 mkanál borkén(ropogósságot,fehérséget megőrzi fűszerek (szemes bors, koriander, mustámag, köménymag, stb. izlés szerint.) Elkészítés: Az egyik legegyszerűbb,legolcsóbb, nyári, téli finom savanyúság. A hozzávalókat (tisztitás után) szép vékonyan felszeletelem, s egy nagyobb edénybe rakom. Az ecetet, sót, cukrot, szalicilt, borként egy edényben összekeverem, a felszeletelt zöldségekre öntöm. Jól elkeverem. 1-2 napig ebben marad, minden nap megkeverem. (Nem tévedés, vizet nem kell adni hozzá, csak a saját levében marad, amit enged. Az éppen elegendő lessz.) Először lé nélkül adagolom a savanyúságot az üvegekbe, s utána a levet, hogy mindegyikre jusson. Kb. 6-7 db 7 dl-es üvegbe elegendő a mennyiség. A fűszereket a savanyúság tetejére elosztom, s igy zárom le az üvegeket légmentesen. A receptet beküldte: hannaanc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |