Tutireceptek.hu fejléc

Vadásztokány feketebab körettel recept

Kategória:


Hozzávalók:
a tokányhoz
60 dkg csont nélküli vaddisznóhús
15 dkg füstöltszalonna
30 dkg vöröshagyma
30 dkg kovászos uborka
12 dkg paradicsom
2 db zöldpaprika
2 dl fehérbor

bors
majoránna
fokhagyma
trombitagomba
a körethez:
10 dkg feketebab
10 dkg rizs
10 dkg füstölt tarja vagy sonka (apróra vágva)
1 dl olaj
1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
1 db zöldpaprika (apróra vágva)
1 gerezd zúzott fokhagyma

babérlevél
bors
pirospaprika
szegfűbors

Elkészítés:
A kellően megmosott vaddisznóhúst vékony csíkokra vágjuk a füstöltszalonnával együtt. A húst hideg vízbe rakjuk, a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük. A szalonna zsírjára tesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot, apróra vágott paprikát és néhány percnyi forralás után hozzáadjuk a húst. Amikor a hús színét veszti, felöntjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megsült szalonnacsíkokat, az apró csíkokra vágott hámozott uborkát és még egyszer jól felforraljuk - ügyelve arra, hogy a leve rövid legyen.
A körethez a babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük és kb. 5 dl friss vízben 40-45 percig főzzük, míg a bab puha nem lesz, de még nem megy széjjel. Tegyük rá a hagyma, fokhagyma, zöldpaprika felét, továbbá a sót, borsot, pirospaprikát, szegfűborsot, babérlevelet, majd a rizst és 2,5 dl forró vizet. Befedve, takaréklángon főzzük további 35-40 percet, míg a lé el nem főtt. Keverjünk bele 4 evőkanál olajat és vegyük le a tűzről. Míg a rizs fő, a maradék olajban pároljuk meg a megmaradt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és az apróra vágott sonkát. Ha megsült, öntsük a rizses babra feltétként.
Ezt a receptet a kácsi Vadlakoma Fesztivál szervezőinek köszönhetjük. konyhamester.hu


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Főtt marhahús zöldkörettel » Lazac céklakörettel » Pácolt marhanyelv körettel » Feketebabos hal
» Pácolt hús rizses körettel » Rántott velő körettel » Párolt-sült nyúl vadasan » Vadgalamb póréhagymával
» Majoránnás ragu » Sült vadliba birsalmával » Szarvassült » Fűszeres szarvascsülök
» Fácán-sült » Fűszeres bébipolip » Vadas leves gazdagon » Gombás vaddisznóragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.