| Vadásztokány feketebab körettel receptHozzávalók: a tokányhoz 60 dkg csont nélküli vaddisznóhús 15 dkg füstöltszalonna 30 dkg vöröshagyma 30 dkg kovászos uborka 12 dkg paradicsom 2 db zöldpaprika 2 dl fehérbor só bors majoránna fokhagyma trombitagomba a körethez: 10 dkg feketebab 10 dkg rizs 10 dkg füstölt tarja vagy sonka (apróra vágva) 1 dl olaj 1 fej vöröshagyma (apróra vágva) 1 db zöldpaprika (apróra vágva) 1 gerezd zúzott fokhagyma só babérlevél bors pirospaprika szegfűbors Elkészítés: A kellően megmosott vaddisznóhúst vékony csíkokra vágjuk a füstöltszalonnával együtt. A húst hideg vízbe rakjuk, a szalonnát megpirítjuk, majd kiszedjük. A szalonna zsírjára tesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot, apróra vágott paprikát és néhány percnyi forralás után hozzáadjuk a húst. Amikor a hús színét veszti, felöntjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megsült szalonnacsíkokat, az apró csíkokra vágott hámozott uborkát és még egyszer jól felforraljuk - ügyelve arra, hogy a leve rövid legyen. A körethez a babot előző este beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük és kb. 5 dl friss vízben 40-45 percig főzzük, míg a bab puha nem lesz, de még nem megy széjjel. Tegyük rá a hagyma, fokhagyma, zöldpaprika felét, továbbá a sót, borsot, pirospaprikát, szegfűborsot, babérlevelet, majd a rizst és 2,5 dl forró vizet. Befedve, takaréklángon főzzük további 35-40 percet, míg a lé el nem főtt. Keverjünk bele 4 evőkanál olajat és vegyük le a tűzről. Míg a rizs fő, a maradék olajban pároljuk meg a megmaradt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és az apróra vágott sonkát. Ha megsült, öntsük a rizses babra feltétként. Ezt a receptet a kácsi Vadlakoma Fesztivál szervezőinek köszönhetjük. konyhamester.hu A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |