| Pácolt hús rizses körettel receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg szeletelt, vagy darabolt hús, ½ dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj. Páclé: 2 evőkanál olívaolaj, 1/2 dl balzsamecet, 1 dl méz, 2 evőkanál szójaszósz, 2 dl kecsap, 1 lapos teáskanál reszelt gyömbér, 1 kis fej fokhagyma aprítva, 1 közepes vöröshagyma aprítva, 1 evőkanál Worcestershire szósz, őrölt bors, 1csipetnyi só. Köret: 50 dkg főtt rizs, 40 dkg főtt borsó, 25 dkg főtt csemegekukorica. Elkészítés: Az előző nap a hús szeleteket a fenti pácba helyezzük, és zárható edénybe a hűtőbe tesszük. Egy tepsibe öntünk fél dl vizet, fél dl vörösbort és 1 evőkanál étolajat. Ebbe helyezzük az előző nap bepácolt húst a páccal együtt. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük. Az első 20 percben én alufóliával letakartam. Sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk. Nagyon omlós, kellemes ízű, fűszeres hús lesz az eredmény. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |