| Feketebabos hal receptHalas ételek Hozzávalók: - 1db 60 dekás hal - 4 gerezd fokhagyma - 2 darab friss gyömbér - 3 csilipaprika - 1 kis doboz kínai feketebab konzerv - 2 evőkanál olaj - 2 evőkanál szójaszósz - 1 kávéskanál ecet - 1 csipet keményítő Elkészítés: A fokhagymát + az egyik darab gyömbért + 1 kávéskanál sót és borsot tegyünk mozsárba és törjük össze. Az így keletkezett krémmel kenjük be a halat kívül-belül, és hagyjuk egy órát állni. Ezalatt vágjuk fel a másik gyömbért és az egyik chilipaprikát vékony csíkokra hosszanti irányban. Keverjük össze az olajat, ecetet és a szójaszószt, adjuk hozzá a gyömbért és a chilit, majd a leöblített feketebabot. Helyezzük a halat egy tűzálló tálba, öntsük rá a feketebabos keveréket és pihentessük 15 percig. Ezután tegyük gőz fölé a tálat és letakarva pároljuk 40 percig. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |