| Rántott velő körettel receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg. sertésvelő, 1 - 2 evőkanál ecet, 2 db. tojás, só, 15 dkg. zsemlemorzsa, 3 - 4 evőkanál liszt, néhány szál petrezselyemzöld, A kisütéshez: olaj Elkészítés: A sertésvelőt ecetes vízzel megmossuk, - így könnyebben lehártyázhatjuk - megszórjuk csipetnyi sóval, majd kisujjnyi vastagságúra felszeleteljük. Lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk,majd forró olajban kisütjük. Tálalásakor apróra vágott petrezselyemzölddel kínáljuk. Sült burgonya, burgonya krokett, vagy párolt rizs illik hozzá salátával. Tanácsok: Más javaslat szerint a velő lehártyázása történhet úgy is, hogy forró vízbe dobjuk pár percig. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |