| Gombás vaddisznóragu receptHozzávalók: 1,5 kg vaddisznó comb vagy lapocka 30 dkg szárított vargánya(vagy friss csiperke) 1fej vöröshagyma 15 dkg zsír 10 dkg liszt 3 dl vörösbor 2 babérlevél 1 gerezd fokhagyma só, bors Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, forró zsíron(esetleg füstölt szalonna zsírján) megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Kicsit megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl bort adunk hozzá. Belekeverjük a babérlevelet és a zúzott fokhagymát. Amikor félpuhára főtt, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, majd készre főzzük. Utána folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, a maradék bort és készre főzzük. Kockára vágott sült krumplival vagy burgonyakrokettel tálaljuk, és testes vörösbort (pl. Sopron vagy Siklós környéki borok) kínálunk hozzá. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |