Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vaddisznóragu recept

Kategória:


Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó comb vagy lapocka
30 dkg szárított vargánya(vagy friss csiperke)
1fej vöröshagyma
15 dkg zsír
10 dkg liszt
3 dl vörösbor
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, forró zsíron(esetleg füstölt szalonna zsírján) megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Kicsit megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl bort adunk hozzá. Belekeverjük a babérlevelet és a zúzott fokhagymát. Amikor félpuhára főtt, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, majd készre főzzük. Utána folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, a maradék bort és készre főzzük. Kockára vágott sült krumplival vagy burgonyakrokettel tálaljuk, és testes vörösbort (pl. Sopron vagy Siklós környéki borok) kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott karaj » Gombás-tejszínes penne » Gombás csülök » Gombás töltött tök
» Magyaros gombás húsgombóc » Gombás palacsinta/tészta » Shiitake gombás spagetti » Gombás kocka
» Tejszínes-gombás csőtészta » Gombás palacsinta » Gombás masni » Húsos-gombás cserépedény
» Gombás szarvastokány » Gombás-cukkinis rizottó » Gombás knédli » Húsos-gombás kagylótészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.