| Erdei gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 30-40 dkg. füstölt hús, 1 csokor leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller) 25-30 dkg. vegyes erdei gomba ( tinóru, vargánya, sárga rókagomba, csiperke) 5 dkg. rizs, só, őrölt feketebors, só, 1 csokor zöldpetrezselyem Elkészítés: A leveszöldséget megtisztitjukj, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha készre főtt, as húst kiszedjük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt visszatesszük a felkockázott húst, utánaízesitjük sóval ( vagy ételízesitővel) és tálaláskor megszórjuk apróra vbágott petrezselyemmel. Tanácsok: Esetenként aprószemű kézi tarhonya is főzhető bele Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |