| Toszkán paradicsomleves receptHozzávalók: - 5-6 paradicsom vagy 2 dobozos darabolt paradicsomkonzerv (a sűrített paradicsomot bele ne rakd!!!) - 2 szelet fehér/félbarna kenyér - másfél liter húsleves vagy 1 kockából másfél liter leves - 1 fej vöröshagyma - 3 gerezd fokhagyma - 1 kiskanál (nem több) olívaolaj - két marék friss!!! bazsalikom Elkészítés: Az olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd ráteszem a paradicsomot. Ha egész paradicsom, akkor félbe vágom, picit főzöm, majd a héját fakanaállal leszedem. Amíg a paradicsom fő, a húslevesbe beáztatom a két szelet kenyeret. Ha a paradicsom pépesedik, hozzáadom a kenyeret és a levest, majd a bazsalikom felét. Kicsit összefőzöm, majd picit kihűtöm a levest. A végén hozzáadom a maradék bazsalikomot és botmixerrel összeturmixolom. Jó étvágyat! Tanácsok: Én az európai WW-t csinálom, ami azt jelenti, hogy fél kg zöldségig nem pontozunk, így eszerint pontozom be a levest: - paradicsom : 0 pont - húsleves: 0 pont (ha igazi leves, akkor zsírtalanítani kell 0 pontért) - vöröshagyma és fokhagyma: 0 pont - olívaolaj: 1 pont - 2 szelet kenyér : 4 pont Összesen 5 pont Ebből a mennyiségből kb. 2,5 liter leves jön ki, egy tányér olyan 4 dl, szóval olyan 6 tányér leves jön ki belőle. Eszerint egy tányér leves: 0, 83 pont Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: wanda2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |