| Tojásfelhő leves receptLevesek Hozzávalók: 4 személyes adaghoz: 2 tojás felverve 2 szál zöldhagyma, vagy egy csokor kínai metélőhagyma 1 l alaplé fél teáskanál cukor másfél teáskanál híg szójamártás Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát. A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni. Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk. Elkészítés: Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát. A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni. Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk. Tanácsok: Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2011/12/29/tojasfelho_leves#ixzz1pAlaRkn8 A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |