Tutireceptek.hu fejléc

Tojásfelhő leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyes adaghoz:
2 tojás felverve
2 szál zöldhagyma, vagy egy csokor kínai metélőhagyma
1 l alaplé
fél teáskanál cukor
másfél teáskanál híg szójamártás

Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát.
A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni.
Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk.

Elkészítés:
Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát.
A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni.
Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk.

Tanácsok:
Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2011/12/29/tojasfelho_leves#ixzz1pAlaRkn8


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köleses zöldségleves » Ribizli leves » Tejszínes karalábéleves » Extra borsóleves
» Gombás cukkinileves » Zöldségleves » Sütőtökleves gesztenyével » Gazpacho leves
» Káposztaleves vislivel » 2Sajtos hagymaleves » Sajtos brokkolikrém leves » Részeges eperleves
» Burgonyakrémleves (4 főre) » Póréhagymakrémleves » Savanyú-édes leves » Gyümölcs leves 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.