Tutireceptek.hu fejléc

Pontyleves lebbenccsel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta,
40 dkg pontyfilé,
1 db csípős paprika,
1 db paradicsom,
1 db paprika,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
1 db vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
40 dkg burgonya.

Elkészítés:
A szalonnát kockákra vágjuk, egy fazékban kiolvasztjuk a zsírját.
Beleteszünk egy nagy fej finomra vágott vöröshagymát, kevergetve üvegesre pirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk bőven fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel.
A lebbencstésztát egy tepsiben szétterítjük, a forró sütőben rózsaszínűre pirítjuk, azután a leveshez adjuk.
Sóval, őrölt borssal ízesítjük, beletesszük a paprikát meg a paradicsomot, és lassú tűzön főzni kezdjük.
Amikor a krumpli és a tészta már majdnem puha, hozzáadjuk a lebőrözött, beirdalt és kisebb darabokra vágott pontyfilét.
Újra felforraljuk, de már csak pár percig rotyogtatjuk, mert a hal hamar megfő.
Szükség szerint utána ízesítjük.
Karikákra vágott hegyes, erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos Paradicsomleves » Disznótoros orjaleves » Sárgarépa leves » Savanyú májleves
» Villám gyümölcsleves » Borjúhúsos-bableves » Marhahúsleves gazdagon » Szőlős ponty
» Hagyma leves » Tzatziki fehérborecettel » Libagulyás » Hideg vilmoskörteleves
» Sütőtökkrémleves kókusztejjel » Csiki gulyás » Muffin halászleve » Halgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.