Tutireceptek.hu fejléc

Disznótoros orjaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg húsos orja (sertésgerinc), 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem , 15 dkg zeller, 15 dkg karalábé, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 szál zeller zöldje (vagy 2 evőkanál szárított lestyán). Ízlés szerint őrölt bors, só, gyömbér, szerecsendió-virág, csípős paprika. A tálaláshoz: kifőzött cérnametélt,apróra vágott zellerzöld, csípős hegyes paprika

Elkészítés:
Az orját feldaraboljuk, 3 liter hideg vízben feltesszük főni.Ha felforrt, habját leszedjük, beletesszük a tisztított és feldarabolt zöldségeket, egészben a megtisztított vöröshagymát.Ízlés szerint fűszerezzük,és lassú tűzön főzzük, amíg minden megpuhul. Apróra vágott zölddel meghintve, külön kifőzött cérnametélttel, vagy daragaluskával tálaljuk. Külön tányérkán csípős paprikát is kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Disznótoros káposzta. » Disznótoros májleves » Disznótoros kenyérben » Disznótoros zsír nélkül
» Babos orjaleves » Citromos orjaleves » Disznótoros » Málnaleves fagyival
» Pirított zsemlekocka » Pacal » Burgonyagombóc leves 2. » Hagymaleves
» Pikáns húsgombóc leves » Buzsáki tányéros » Fahéjas gyümölcsleves » Tells Schuss


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.