| Könnyű zöldséges bableves receptLevesek Hozzávalók: 2 evőkanál vaj 1 fej hagyma 30 dkg paradicsom 60 dkg konyhakész leveles spenót 2 doboz párolt fehérbab 20 dkg reszelt sajt frissen őrölt bors só Elkészítés: 1. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a megtisztított, felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, együtt pirítjuk 3-4 percig, majd beletesszük a spenótot is. Alaposan összeforgatjuk, és 5 percig pároljuk. 2. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt addig pároljuk, míg a spenót össze nem esik. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot pótoljuk. Végül sózzuk és borsozzuk, meghintjük reszelt sajttal, majd forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |