| Lencsés sertés raguleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 20 dkg (leszűrt)áztatott lencse, 6 dkg húsos füstölt szalonna, fél dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis darab zeller, 2 babérlevél, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, őrölt bors, só. Elkészítés: A forró olajban pirítsuk meg az apróra kockázott füstölt szalonnát, majd szórjuk rá a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és rövid ideig süssük tovább. Ezután tegyük bele a kockákra vágott húst, a sárgarépát, fehérrépát, zellert, és annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor felforrt, közepes tűzön főzzük félpuhára, majd szórjuk bele a beáztatott lencsét, és ismét öntsünk rá vizet, hogy háromujjnyira ellepje. Ha a levesben minden megpuhult, sűrítsük tejfölös habarással, szórjuk meg petrezselyemmel, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Amint felforrt, vegyük le a tűzről, és forrón tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |