Tutireceptek.hu fejléc

Lencsés sertés raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj,
20 dkg (leszűrt)áztatott lencse,
6 dkg húsos füstölt szalonna,
fél dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis darab zeller,
2 babérlevél,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A forró olajban pirítsuk meg az apróra kockázott füstölt szalonnát, majd szórjuk rá a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és rövid ideig süssük tovább. Ezután tegyük bele a kockákra vágott húst, a sárgarépát, fehérrépát, zellert, és annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor felforrt, közepes tűzön főzzük félpuhára, majd szórjuk bele a beáztatott lencsét, és ismét öntsünk rá vizet, hogy háromujjnyira ellepje. Ha a levesben minden megpuhult, sűrítsük tejfölös habarással, szórjuk meg petrezselyemmel, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Amint felforrt, vegyük le a tűzről, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göcseji sertéspecsenye » Erdélyi sertéstokány » Almas sertesjava » Málnás-csokis kísértés
» Göcseji sertésjava » Bolgár raguleves » Sertésborda spárgával » Lencsés muszaka
» Földimogyorós sertéshús » Rakott sertés hús » Kapribogyós sertés-tokány » Zöldséges sertésragu
» Mustáros sertéstarja » Lecsós sertésborda » Tárkonyos csirkeraguleves » Fokhagymás sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.