Tutireceptek.hu fejléc

Vadas gombóckáim recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
sertés darálthús
Vegeta naturella
tojás
bors
zsemlemorzsa
répa
fehérrépa
zeller
karalábé
hagyma
olívaolaj
tyúkhúsleveskocka
babérlevél
mustár
tejföl
spagetti
liszt

Elkészítés:
Fél kiló sertéshúst összegyúrtam egy tojással, kevés vegeta naturellával, sok borssal és egy 3/4 pohár zsemlemorzsával.
Lereszeltem három répát, két fehérrépát, némi zellert és karalábét, apróra vágtam egy hagymát.
Feltettem egy csomó vizet főni.

Olívaolajat forrósítottam egy lábasban, rádobtam a hagymát, kicsit hagytam, majd ment rá a többi zöldség. Felöntöttem 1l vízzel (rengeteg lett így a szósz...), dobtam bele két tyúkhúsleveskockát, három babérlevelet, fedő alatt fődögélt.

Mikor megfőttek a húsgombik (10 perc kellett nekik), kikaptam a babért a mártásból és összeturmixoltam. Nyomtam bele némi mustárt, és megborsoztam, hagytam forrni fedő nélkül. Ja, közben bedobtam a spagettit a húsgombik vizébe.

Kicsi liszttel elkevertem pár ek tejfölt, nyomattam hozzá szószt, összehabartam, forraltam, tésztát kiszedtem, gombócokat szószba áztattam, kész. :)


A receptet beküldte: Babeck


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszi vadászegytál » Vadászmártás » Hamis vadas mártás » Csirke vadász módra
» Vadnyúl vadasan » Vadász káposzta » Csirke vadas » Vadászpecsenye
» Sertéshús vadász módra » Vadas-pulykából » Zsemlegombóc vadashoz » Vadas-bármilyen husiból
» Káposzta vadász módra » Vadászital » Hamis vadas » Vadas bélszín


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.