| Őszi vadászegytál receptHúsételek Hozzávalók: 1kg szarvas felsál vagy 1 kg vaddisznó süldő karaj fél kg comb vagy csülökhús 0,25kg gomba(vargánya, vagy laska) 0,25kg sütőtök két-három érett paprika,ugyanennyi közepes paradicsom 3-4 közepes fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1-1,5kg krumpli két dl fehérbor negyed kg füstölt szalonna só, bors, kakukkfű, rozmaring Elkészítés: A húsokat felszeleteljük és kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd egy-két napa betesszük a hűtőbe. A meghámozott krumplit, a paprikát, paradicsomot,tököt, vöröshagymát felkarikázzuk, és felszeleteljük a gombát és a szalonnát is, majd egy kizsírozott tepsibe elkezdjük belepakolni a hozzávalókat a következős sorrendben: krumpli(ezt mindig sózzuk meg!), hagyma, hús, paprika, paradicsom,tök,szalonna, majd ezt ismételjük,amíg el nem fogy minden. Ha ez megvan, akkor öntsük alá a bort, majd fedjük le és közepes tűzön süssük puhára. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |