Tutireceptek.hu fejléc

Őszi vadászegytál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1kg szarvas felsál vagy 1 kg vaddisznó süldő karaj
fél kg comb vagy csülökhús
0,25kg gomba(vargánya, vagy laska)
0,25kg sütőtök
két-három érett paprika,ugyanennyi közepes paradicsom
3-4 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5kg krumpli
két dl fehérbor
negyed kg füstölt szalonna
só, bors, kakukkfű, rozmaring

Elkészítés:
A húsokat felszeleteljük és kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd egy-két napa betesszük a hűtőbe. A meghámozott krumplit, a paprikát, paradicsomot,tököt, vöröshagymát felkarikázzuk, és felszeleteljük a gombát és a szalonnát is, majd egy kizsírozott tepsibe elkezdjük belepakolni a hozzávalókat a következős sorrendben: krumpli(ezt mindig sózzuk meg!), hagyma, hús, paprika, paradicsom,tök,szalonna, majd ezt ismételjük,amíg el nem fogy minden. Ha ez megvan, akkor öntsük alá a bort, majd fedjük le és közepes tűzön süssük puhára. Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás marhahús tásztával » Rakott fasírttorta » Darálthúsos alagút » Pulykamell Wellington módra
» Sajttal sütött kotlett » Sajtos csirke római tálba » Csevap » Egyben sült karaj
» Csirke mézes szójaszósszal » Baconba bújtatott csirkemell » Sóágyon sült csirkecomb » Naranccsal sült csirkecomb
» Gyors, házi pác húsokhoz » Göngyölt csirke póréval » Angi-husi » Hagymás pecsenye


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.