| Vadas-pulykából receptHúsételek Hozzávalók: 1 pulyka filézett felsőcomb 50 dkg sárgarépa 50 dkg fehérrépa 3 db vöröshagyma KK öröltbabérlevél só bors 3 dl tejföl Elkészítés: A zöldségeket karikára vágom, a husit ráteszem majd a fűszereket, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen csak ellepje. Amikor felforrt takarékra teszem csak éppen lassan főljön 60-70 percig. Majd a húst egy tálra teszem és ha kihült langyosra a zöldség 2-3 merőkanálal a levéből félre teszek, a többit átturmixolom. Ha látom a sűrűségét vagy visszaöntök a levéből. A húst eldarabolom és a mártásba helyezem. Semmi rántást nem teszek bele. Majd gazdagon tejfölel tálalom Tanácsok: Hozzá lehet zsemlegombócot vagy szarvacskát készíteni. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |