| Csirke vadas receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg csirkemell vagy comb filé , pulyka is lehet 1 nagy fej hagyma 6 nagy sárgarépa 3 nagy fehérrépa 1 kis zeller só 1 ek cukor kakukkfű 2 szem borókabogyó 1 picike babérlevél 1 tejföl 1ek mustár 2 ek citromlé Elkészítés: A zöldségeket megpucolod és tökreszelőn lereszeled, hagymát kockára vágod.A húst szeletekre vágod, sózod pici olajon hirtelen kisütöd, majd egy tálba félre rakod. Ebbe az olajba belerakod a hagymát, ha megpirult a répát,zellert és a cukrot is hozzáteszed. 5 percig pirítod, majd vizet öntesz rá(kb egy újnyira lepje el), sóval, ételízeítővel, borókabogyóval,babérlevéllel , egy kávéskanál kakukkfűvel puhára főzöd. A fűszereket kihorgászod és összeturmixolod. A tejfölt összekevered a mustárral és behabarod vele a levet. Aki sűrűbben szereti keményítővel, liszttel sűrítheti. Majd jön a citromlé ,visszarakod bele a husit, jól átforralod és kész is. Zsemlegombóc, makaróni, szarvacska tészta mellé a legjobb. Tanácsok: Szintén saját szerzeményem, erre is a kényszer vitt rá. Egy családtagom trombózis miatt nem ehetett sem disznót, sem marhát a vadast meg imádja :) Hát nem tudtam mit tenni , elővettem a főzőkanalat és addig kotyvasztottam amíg nem lett olyan mint az igazi, hosszan főtt marhából készült verzió:) Próbáljátok ki, én nagyon szeretem :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |