| Bélszines raclette receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg bélszín, 1 csésze olaj, fél teáskanál őrölt kurkuma, késhegynyi cayenne bors, 2 csomó tavaszi hagyma, 1 baguette, ha kell több, 20 dkg darabolt ementáli sajt, 1,5 dl tejföl, só, frissen őrölt bors. Elkészítés: A húst megmosom, leszárítom, leszedem a hártyáit és finoman felcsíkozom. Az olajba belekeverem a kurkumát és a cayenne borsot. Egy tálba rakom a húscsíkokat és ráöntöm a fűszeres olajat. Gyakori kevergetés mellett mintegy 3 órán át marinálom. A hagymát alaposan megmosom, megszabadítom a gyökérvégtől és a rossz részektől, majd igen finom karikákra vágom. A hagymakarikákat egy tálra teszem. A baguettet felszeletelem, bekapcsolom a caclette-sütőt és adaghonként megpirítom a tetején a baguettdarabokat. A sajtot durván lereszelem. A tejszínt kemény habbá verem, elkeverem a reszelt sajttal és egy tálba teszem. A húst úgyszintén. Mindenki tesz a sütőkéjébe hagymakarikát, arra húscsíkokat, megsózza, megborsozza és az egészet befedi a tejszínes sajttal. Betolja a készülékbe és addig süti, míg enyhén barna nem lesz a teteje. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |