Tutireceptek.hu fejléc

Hamis vadas csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csapott evőkanál cukor
3 evőkanál olaj, vagy 5 dkg vaj
3 nagyobb sárgarépa
1-2 babérlevél
50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál mustár
1 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
1. Cukrot olajon világosbarnára karamellizálom. A sárgarépát a reszelő durva fokán lereszelem, és hozzáadom, rádobom a babérlevelet, és lefedve párolom. Ajánlatos kis lángon, nehogy megkapja.
2. Csíkokra vágom a pulykamellet, azt is hozzáadom a répához, és megvárom míg a hús minden oldala kifehéredik. Ezután belekeverem a mustárt.
3. Felöntöm kevés vízzel. Ha megpuhult a csirkemell a tejfölt a liszttel simára keverem, és ezzel behabarom. Én úgy szeretem ha jó szaftos. Ha ezt kevésnek találod egy kis vízzel lehet még csalni.
4. Utolsó lépésként egy kis gondolatnyi sóval ízesítem, és kész.

Tanácsok:
Csigatésztát szoktam köretként főzni hozzá.
Ez egy gyors, és finom étel.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Zsandrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kajszibarackos csirkemell » Gombás rakott csirkemell » Narancsos csirkemell » Tejfölös csirkemell
» Csirkemell lipcsei módra » Hamis túróslepény » Hamis csokoládékenyér » Hamis Fasírt
» Mézes-csípős csirkemell » Vadas kacsazúza » Kelkáposztás csirkemell » Hamis krémes
» Legfinomabb csirkemell » Hawaii csirkemell filé » Egyszerű rakott csirkemell » Hamis sportszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.