| Újhagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 4 cs. újhagyma 1 vöröshagyma 2 burgonya 2,5 dl tej 5 dkg márványsajt 2 dl tejszín olaj, fehérbors, só Elkészítés: Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel, s felforraljuk. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és fél óráig főzzük. A márványsajtot szétmorzsoljuk, 1 dl tejszínből habot verünk. A maradék tejszínt a leveshez adjuk a tejjel együtt, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A levest a tejszínhabból szaggatott galuskával és a márványsajttal kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |