Tutireceptek.hu fejléc

Újhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 cs. újhagyma
1 vöröshagyma
2 burgonya
2,5 dl tej
5 dkg márványsajt
2 dl tejszín
olaj, fehérbors, só

Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.
Felöntjük egy liter vízzel, s felforraljuk. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és fél óráig főzzük.
A márványsajtot szétmorzsoljuk, 1 dl tejszínből habot verünk. A maradék tejszínt a leveshez adjuk a tejjel együtt, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A levest a tejszínhabból szaggatott galuskával és a márványsajttal kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ököruszály leves » Karfiolkrémleves » Kötött galuska leves » Light lencsegulyás
» Őszibarack-krémleves 1 » Krémleves édesköményből » Csirkeleves indiai módon » Húsvéti tojásleves
» Ritz Fizz » Francia sárgadinnye leves » Citromos, tárkonyos raguleves » Tárkonyos krumplileves
» Tejfölös zöldbableves » Zalai erdésztokány » Narancsos sárgarépaleves » Rebarbara krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.