Tutireceptek.hu fejléc

Csalános csirkegaluskaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg újburgonya,
2 adag csirkemellfilé,
só,
1 evőkanál finomliszt,
fehér bors,
1 evőkanál rizs,
1 db paradicsompaprika,
4 db zöldpaprika,
1 csokor csalán,
1 db tojás,
2 evőkanál tejföl.

Elkészítés:
A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel.
Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük.
A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük.
Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát.
A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk, és a lassan fövő levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük.
A levest frissen, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csalános árpakása » Húsos okroska » Brokkolis zöldbablevesem » Csokis fondant!Egyszerű!
» Kókusztejes eperleves » Csicsókakrémleves baconnal » Málnaleves fagyival » Tavaszi leves
» Burgonyás sütőtökleves » Friss gombaleves » Halleves » Minestrone
» Zabpehelyleves » Gesztenyés-áfonyás pite » Karalábé krémleves » Gomba leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.