| Csalános csirkegaluskaleves receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg újburgonya, 2 adag csirkemellfilé, só, 1 evőkanál finomliszt, fehér bors, 1 evőkanál rizs, 1 db paradicsompaprika, 4 db zöldpaprika, 1 csokor csalán, 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl. Elkészítés: A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük. A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát. A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk, és a lassan fövő levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük. A levest frissen, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |