| Gombapogácsa receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg erdei gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, só, frissen tört bors, 50 dkg liszt, 1 db tojás, mangalicazsír (vagy napraforgó olaj), zsemlemorzsa szükség szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.A kisütéshez: mangalicazsír vagy napraforgó olaj Elkészítés: A legjobbak a kemény húsú gombák: vargánya, tinóru, pereszke, de más fajta is. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és a mangalica, zsírban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Erős tűzön tovább pirítjuk, míg a levét elfövi. Megszórjuk liszttel, hozzáadunk egy felvert tojást és jól összeverjük, majd vizes kézzel a masszából pogácsákat formálunk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsírban vagy olajban kisütjük. Tanácsok: Kiváló feltét főzelékekhez, de vendégváró is lehet hidegen kínálva. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |