| Spenótos csicserikrémleves receptLevesek Hozzávalók: 1/4 pohár olaj 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér 1 teáskanál római kömény 1/2 teáskanál fekete mustármag 10 szárított curry levél 1 zúzott fokhagyma 4 közepes paradicsom hámozva, kicsi kockára vágva 45 dkg friss spenót durvára vágva 1 teáskanál kurkuma 1 teáskanál só 2 pohár főtt, lecsepegtetett csicseri borsó barna cukor 1 teáskanál frissen facsart citromlé Elkészítés: Az olajat felhevítjük serpenyőben, amikor forró beletesszük a gyömbért, római köményt, és a fekete mustármagot. Amikor a mustármag pattogni kezd, hozzáadjuk a curry leveleket, fokhagymát, a paradicsomot, spenótot, kurkumát és sót. Lefedjük és kisebbre vesszük a lángot, megpároljuk. Ha a spenót összeesett, a paradicsom megpuhul, belekeverjük a főtt csicseri borsót és együtt pároljuk. A végén hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet esetleg pürésítjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |