| Paprikás fasírt receptLevesek Hozzávalók: A húsgombóchoz: 60 dkg darált hús 10 dkg kenyér 1 tojás 1 evőkanál őrölt paprika 3 gerezd fokhagyma só bors. A szafthoz: 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál zsír 1 evőkanál őrölt paprika 3 gerezd fokhagyma (őrölt) kömény őrölt bors só 5 dl víz 3 dl tejföl Elkészítés: A kenyeret vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk és hússal meg a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, pingponglabdányi golyókat formázunk. A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, rátesszük az őrölt paprikát, és azonnal felöntjük vízzel, nehogy a paprikát megpörköljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, és ha már forr, beletesszük a húsgombócokat. Úgy igazítjuk, hogy minden húsgombócra jusson szaft. Kb. fél óráig főzzük közepes tűzön fedő alatt. (Közben megfordítjuk a gombócokat, hogy mindét felük jól átfőjön a szaftban.) Akkor egy tálba szedjük a gombócokat, a szaftba belekeverjük a tejfölt, ha egyet forrt, a fasírtra öntjük és azonnal tálaljuk. Tanácsok: Ez egy hagyományos felvidéki étel, melyhez krumplikása jár köretként. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |