| Túrós uborkaleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg kígyóuborka, 15 dkg tehéntúró, 5 dl húsleves vagy 1 húsleveskocka, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, só, késhegynyi őrölt fehér bors, 1 csokor kapor, 1 citrom Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk,hosszában kettévágjuk,és vékonyan felszeleteljük.A húslevessel meg a többi hozzávalóval turmixoljuk és sóval,fehér borssal,a citrom átszűrt levével meg a finomra vágott kaporral ízesítjük.(Ha nincs húslevesünk a húsleveskockát fél liter vízben felforraljuk,majd kihűtve a hozzávalókat ebben turmixoljuk.) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |