| Tüzes pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sertés rövidkaraj 2 db chili 2 gerezd fokhagyma 1 nagy fej vöröshagyma 1 ek paradicsomszósz 1 ek worcestershire-szósz 2 ek citromlé 4 ek olívaolaj 0.5 dl fehérbor só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A csilipaprikát hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát letisztítjuk és összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük. Vegyünk elő egy kisebb tálat, ebben vegyítsünk össze minden hozzávalót (kivéve a zsályát és fehérbort). A húst mossuk meg, itassuk le a felesleges vizet, szeleteljük vékonyan, sózzuk és szórjuk meg borssal, majd a hússzeletek mindkét oldalát kenjük be az elkészített szósszal, és tegyük hűtőbe legalább egy órára. Ezt követően fektessük a hússzeleteket tepsibe, szórjuk mellé a zsályaleveleket, öntsünk alá rosét vagy száraz fehérbort, fedjük be alufóliával, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 30 perc múlva vegyük le a fóliát, és süssük pirosra. Ízlés szerint tálalhatjuk salátával, steak vagy hasábburgonyával. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |