| Csípős fokhagymás pecsenye receptLevesek Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj, 10-12 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 2 púpozott evőkanál liszt. Ízlés szerint só, őrölt bors, csípős pirospaprika. A kisütéshez: bőven napraforgó olaj. Elkészítés: A kicsontozott karajszeleteket enyhén kiverjük, ellapítjuk, szélét bevagdossuk.A tejet tálba öntjük, beletesszük a zúzott fokhagyma gerezdeket (vagy csak a levét). Hűtőbe tesszük néhány órára és állni hagyjuk. Elkészítésekor a tejből a hússzeleteket kivesszük, a tejet papírszalvétával leitatjuk róluk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A csípős pirospaprikát elkeverjük a liszttel, és ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Burgonyával és idény szerinti salátával tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |